Historie

Sinds onze oprichting in 1806 zit innovatie in ons DNA.

Deel op  

In 1911 introduceerden we de toen nog hypermoderne schrijfmachine in onze organisatie. Vijftig jaar later schakelde de Amsterdamse burgermeester Van Hall ons eerste IBM Mainframe in. Nu automatiseren we als een van de eerste financiële spelers een deel van onze dienstverlening met behulp van robotics. En ook hierna zullen we ongetwijfeld nog vele nieuwe technologische ontwikkelingen omarmen.  

Award-winning innovatie

Deze front-row-position blijft niet onopgemerkt. Een kleine greep uit de prijzen die we in de afgelopen jaren wonnen:

  • In 2014 én 2015 werden we door het vakblad Custody Risk uitgeroepen tot Custodian of the Year – Benelux. En we kregen in 2015 ook een eervolle vermelding in Pension Fund Custodian of the Year en Project of the Year.
  • In 2015 wonnen we de prijs voor de beste marketingcampagne van het jaar bij Funds Europe in Londen voor onze ‘The Custodian Principle’-campagne.
  • In 2016 werden we weer Custodian of the Year, dankzij ons benchmarkinitiatief waarmee we de kosten van pensioenfondsen in het beleggingsproces inzichtelijker maakten.

Europese uitbreiding

Intussen spreidden we ook onze vleugels uit naar het buitenland. Eind jaren ’80 openden we ons eerste kantoor in London, de voorloper van onze huidige KAS BANK UK Branch. Nog geen twintig jaar later doen we hetzelfde in het Duitse Frankfurt am Main; de start van KAS BANK German Branch.

En dan wordt het tijd voor een Nederlandse verhuizing. In 2017 vertrekken we na 211 jaar uit de Amsterdamse binnenstad naar Amsterdam-Zuidoost. Een nieuw hoofdkantoor wat onze cultuur en mentaliteit representeert: modern en transparant, open en toegankelijk.

 

 

 

Blijf in contact, we houden je op de hoogte